Opinió

VOTAREM  !!!

Josep Mª de Fàbregues
Coordinador de la Sectorial de Jubilats-Gent Gran

Es diu que el Partit Socialista no volia ajornar les eleccions perquè temien que la “bona“ imatge de Salvador Illa no aguantés tan de temps i arribés el dia de les votacions sense la motxilla d’“èxits” i només amb la seva figura de bevedor de vinagre. Vaja, com aquells globus que inflem als  nostres nets i que al dia següent ja han perdut la seva presència convertint-se en una bufeta pansida sense cap brillantor ni gràcia.

Per altra banda, quina espècie de Candidat a President ens proposen? Algú de tan poca talla que saben que en qüestió de setmanes s’haurà marcit i estarà arrugat com una pruna? Una persona  sense perfil, ni pensament, ni idees pròpies i sense cap experiència però fidel i obedient al Gobierno? No és una falta de respecte a la Institució i a tots nosaltres? (Encara que això no els importa gaire. De fet els permet mostrar-nos la seva obsessió de teatral menyspreu).

Cal destacar que massa sovint els partits -que sempre pretenen guanyar, com és natural- usen i abusen de la figura que té impacte, que ven bé, que ha destacat en les enquestes, que pot guanyar vots i inclús eleccions,  sense importar-los si després sabrà governar. Però una cosa és la imatge atractiva, simpàtica o triomfalista i una altra és governar: que és tenir clar on cal anar, liderar, saber seleccionar gent eficaç, aglutinar-la, tenir cintura, mirada llunyana, connectar amb el poble, ser fidel al programa proposat… No. No és el mateix.

I aquí, reconeguem-ho, fallem el ciutadans. Moltes vegades elegim amb criteris poc “professionals”, potser superficials. No ens adonem de que  nosaltres també tenim  una responsabilitat com a electors i l’obligació de fer-ho bé, de documentar-nos, de conèixer qui són aquestes persones que pretenen dirigir-nos, quina experiència tenen, quins coneixements, si estan preparats per aconseguir aquell model que nosaltres tenim al cap…. Quelcom més que valorar el seu físic, la seva popularitat o la seva gràcia.

Molta gent vota al partit “de tota la vida”, amb una fidelitat digna d’alabança… si no fos que no sempre està bé. En unes eleccions se’ns demana que votem a qui considerem és més apte, no se’ns demana que votem “com sempre”, no que votem a un amic. Ens queixem quan un polític “col·loca” algú no per ser el més apte sinó pel fet de ser un conegut seu. Compte! nosaltres, de vegades amb el nostre vot també “col·loquem” a gent que no és la més adequada.

Ara, un dia, tindrem eleccions. Els jutges, ficant-se un cop més on no els demanen decideixen quan, prescindint de criteris democràtics o de si costen vides (però, això si, amb un estricte sentit de la justícia i impermeables a qualsevol mena de pressió). Nosaltres, cal que complim amb la nostra obligació no sols d’anar a votar, sinó d’anar a votar bé. Som coneixedors de que als partits polítics s’hi ha introduït molta gent mediocre, poc preparada i incapaç de guanyar-se la vida en la exigència del món  del treball, que s’arraparà al càrrec amb les ungles i amb les dents i que el seu objectiu no és el de satisfer les necessitats del país, sinó només les seves. Aïllem-los. Informem-nos bé i, pensant amb la independència, votem amb plena consciència i ben documentats a qui ens la pugui apropar.

Ja sé que ho fareu, però ho volia dir per si us és útil transmetre-ho a algú.

Josep Mª de Fàbregues
Coordinador de la Sectorial de Jubilats-Gent Gran

24/01/2021

Feu clic  “aquí” i s’obrirà en format llibre el contingut de tots els articles d’opinió publicats fins ara per Josep Maria de Fàbregues