Opinió

NI SUBMARINS, NI DESTRUCTORS

Confesso que hi han tertulians que em treuen de polleguera. Em refereixo a aquests que es presenten com a periodistes, professors universitaris o especialistes en no sé què i que a cada tres frases aprofiten per demonitzar el seu enemic polític, o bé, com qui no vol la cosa, van desgranant consignes i alabances d’un partit i defensen a mort l’actuació d’uns polítics -sempre del mateix color-, encara que la seva actuació sigui a ulls de l’espectador, indefensable.

Jo, com més d’un ciutadà, aspiro a escoltar punts de vista diferents, informar-me de coses que no sé i, amb llibertat i sense enganys, treure’n les meves conclusions. No necessito –ni vull– que cap “submarí” de cap partit em vingui –disfressat de pastoret– a vendre’m la seva veritat “objectiva”, intentant entrar-la al meu cervell aprofitant-se de que jo estigui badant o, simplement, que hagi confiat en que, com m’informaven, estava davant d’un professional i no d’un trampós apòstol del partit X que viatja d’incògnit. Em molesta que abusin de la meva bona fe i em molesta que em prenguin per imbècil. Si un dia vull seguir un debat polític amb representants de partits, ja ho faré i seré ben conscient d’on m’he ficat. Però si assisteixo a una polèmica, amb professionals seriosos que defensen obertament la seva manera de pensar, m’insulta la figura del submarí infiltrat.

Però l’actuació dels submarins no és exclusiva de les tertúlies. Intenten –i ho aconsegueixen– introduir-se en tota mena d’organitzacions. L’ANC no n’és una excepció, malgrat que en els seus Estatuts i en el seu esperit no es permeti la participació  de partits. Però ni els partits polítics ni alguns dels seus fidels servidors destaquen pel seu sentit ètic. El seu objectiu és l’apropiació de l’Entitat per aprofitar-se’n d’ella -i de  nosaltres, els socis- mentre els sigui útil, o bé destruir-la si no la poden dominar.

Com que som gent pacífica, no volem ni “submarins” ni “destructors”. El nou SN farà bé en identificar-los per defensar la Institució. I nosaltres prèviament hem d’impedir la seva infiltració evitant votar-los.

Aquesta setmana elegirem el nou Secretariat: informem-nos bé abans de votar. I triem els qui tinguin capacitat per pilotar una entitat de cinquanta mil socis, la respectin, la vulguin estimar i lluitar per ella amb honradesa. 

P.S.- Com a bons ciutadans que som ens alegrem sempre que un pare de família a l’atur troba una feina.

Avui ens congratulem de que al Sr. José Montilla li hagin ofert un lloc de treball a Enagas. I ens felicitem del seu gest, que l’honora: renunciar a la pensió (no com alguns jubilats que fan feinetes i no ho declaren).

Tingueu-ho sempre present: Quan us ofereixin un lloc al Consell de qualsevol empresa estatal, seguiu el seu exemple i doneu-vos de baixa de pensionista.

 

RECORDA : DEL  10 AL 13  DE JUNY DES DE CASA,

VOTA

Josep Mª de Fàbregues
Coordinador de la Sectorial de Jubilats-Gent Gran

10/06/2020

Feu clic  “aquí” i s’obrirà en format llibre el contingut de tots els articles d’opinió publicats fins ara per Josep Maria de Fàbregues