Concert per la llibertat del presos polítics

Date/Time
Date(s) - 02/12/2017
16:30 - 19:30

Location
Estadi Olimpic Lluís Companys

Categories


Aquest matí, l’Assemblea Nacional Catalana ha presentat el Concert per la Llibertat dels Presos Polítics, que es farà dissabte, 2 de desembre, a l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona. El vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro, ha explicat que els beneficis del concert aniran a parar a la caixa de solidaritat.

“L’existència de presos polítics és un fet irregular; no ens podem acostumar a aquesta situació, i no podem ni banalitzar ni convertir-ho en un fet quotidià”. Per això s’ha organitzat el concert, per poder ajudar “als nostres represaliats” i poder fer càrrec “a situacions no desitjades”.

A l’acte hi ha assistit, a més d’Alcoberro, Linus Puchal, productor de l’acte i membre del secretariat de l’ANC, i Gemma Recoder, productora artística. Tots dos han donat més detalls del concert.

Entrades a la venda, a partir de demà

Les entrades es podran adquirir al web de l’Assemblea, a partir de demà. Els preus, més econòmics que les del Concert de la Llibertat de l’any 2013, oscil·laran entre els 10 i els 30 euros la més cara; els nens de menys de 2 anys no pagaran entrada, i els que vinguin amb la família tindran un descompte. L’objectiu: convertir l’acte en una reivindicació apta per a tots els públics. La totalitat dels beneficis aniran destinats a la caixa de solidaritat.

El concert començarà a les 16:30 h, però les portes s’obriran tres hores abans. La previsió és que tingui una durada de 3 hores. Un dels reptes serà omplir l’estadi, que té una capacitat de 60.000 espectadors, en menys de 10 dies, malgrat que Puchal s’ha mostrat optimista. “L’ANC té una capacitat de convocatòria que ultrapassa de llarg la capacitat física que permet l’estadi”.

En aquesta línia, Recoder ha remarcat la magnitud del repte: és un dels concerts més gran que han organitzat, però en el menor temps possible. Tot això, han apuntat que la causa que defensa és molt necessària, motiu pel qual esperen omplir l’estadi.

Un gran cartell de músics

Si bé encara no s’ha tancat al 100% el cartell de tots els músics que hi participaran, Recoder ha dit que han rebut un gran nombre d’oferiments per part de músics. Per això, s’ha decidit fer formacions de 2, 3, 4 o més artistes. “ Se’ns han ofert tants i tants artistes que podríem fer un concert de 10 hores”, ha dit Recoder. Tot i això, han preferit acotar-ho per fer l’espectacle més amè i poden alternar amb agilitat música i parlaments.

D’entre els noms confirmats, s’han mencionat Cesk Freixas, Joan Rovira, Oriol Barri, La Banda Impossible, i membres de les bandes de Doctor Prats, Oques Grasses, Ítaca Band, Bonobos, i un llarg etcètera. En els propers dies, la xifra augmentarà i s’aniran fent públics més noms.

Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.