Les pensions al debat de l’Estat de la Nació

Aquest passat divendres a l’Estat de la Nació que dirigeix l’Eduard Berraondo, el nostre company de la sectorial, en Jordi Sans va fer una llarga intervenció explicant la situació de les pensions l’any 2022 i com s’aplicaran amb les noves mesures aprovades pel “Gobierno de España”.

Al final d’aquest article trobareu el vídeo que porta al moment del programa on en Jordi Sans detalla de manera molt didàctica i detalladament amb xifres i magnituds, el nou sistema de jubilació i com queden establertes les noves jubilacions pels treballadors que arriben a la seva finalització de la feina.

No us ho perdeu.

Publicat dins de General | Comentaris tancats a Les pensions al debat de l’Estat de la Nació

Conferència del president Quim Torra.

El president Quim Torra ha estat durant una hora compartint amb els membres de la sectorial de la Gent Gran que no s’han volgut perdre la xerrada del 131è president de la Generalitat de Catalunya.

L’assistència ha ultrapassat la capacitat de la sala de la reunió per la qual cosa molta gent ha quedat sense poder entrar. Igualment, moltes de les preguntes s’han quedat sense poder formular-les per la manca de temps.

El President s’ha referit a les seves experiències al capdavant del govern de la Generalitat i de les greus limitacions que constantment imposa l’Estat espanyol, que impedeixin tenir una governabilitat activa i puntera per afrontar amb anticipació i solucions esdeveniments com la pandèmia de la COVID-19.

Amb un llenguatge clar i sense embuts com és habitual amb ell, també s’ha referit a més aspectes de la política actual que caldria reformar per esdevenir Catalunya en una societat lliure, moderna i democràtica.

Per tots i totes que no heu pogut estar presents a la conferència, podeu veure la videoconferència enregistrada.

Publicat dins de General | Comentaris tancats a Conferència del president Quim Torra.

El 131è president de la Generalitat Quim Torra ens visita.

El president Quim Torra, el 131è president de la Generalitat de Catalunya, ha confirmat la seva participació en el cicle de conferències que organitza la sectorial de la Gent Gran. Així és per tots nosaltres un motiu d’orgull poder comptar amb la seva presència i que hagi respost afirmativament a la nostra invitació.

El president Torra va ser inhabilitat el passat setembre de 2020 pel Tribunal Suprem espanyol per unanimitat ratificant la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de la inhabilitat per un any i mig.  És la primera vegada que un president de la Generalitat és inhabilitat en l’exercici del seu càrrec. Recordem que el motiu va ser desobeir l’ordre de la Justa Electoral Central (JEC) que l’instava a retirar la pancarta a favor dels presos polítics.

Va ser un  exemple més que la repressió de l’Estat espanyol no té límits ni escrúpols  i que està absolutament embogida en les seves sentències quan estan dirigides als catalans que lluitem per la llibertat de la nostra terra.

Per tot això serà un goig poder compartir vivències una llarga estona amb el nostre president. La conferència serà el pròxim dia 12 de gener a les 12 hores i serà per via telemàtica perquè tothom pugui assistir.

No podeu faltar aquesta cita amb el president Quim Torra.

Publicat dins de General | Comentaris tancats a El 131è president de la Generalitat Quim Torra ens visita.

Les pensions i el benestar de la Gent Gran

Ha tornat al carrer o  a les sales de conferències.  Ha tornat per a dir amb  tota contundència que no tenim cap garantia de les pensions sense la independència. Estem parlant, és clar,  d’en Paco Martínez. Després de la parada obligada per la COVID-19, ha tornat aquest cop a Sabadell. Invitat per la Territorial d’aquesta ciutat i en companyia del seu company de xerrades Xavier Ludovic, vam fer una llarga exposició dels motius per les quals l’Estat espanyol és un autèntic perill per la garantia pel progrés de Catalunya i de tots els beneficis d’obtenir la independència, on les pensions i el benestar de la gent gran serien uns dels principals beneficiats.

Per aquest motiu hem considerat de molt interès publicar l’enregistrament de la conferència efectuada pel company de la sectorial Alfons Laliga.

Publicat dins de General | Comentaris tancats a Les pensions i el benestar de la Gent Gran

Compartint emocions i neguits.

Quan fem sortides com la d’ahir a Tarragona o les que hem fet a altres llocs (Vic, Reus, Sants…), per trobar-nos amb grups de la Tercera Joventut, Avis i Àvies, de la Taca d’Oli, de l’ANC…  es crea un plaer compartit. Sembla com si uns i altres descobríssim que en algun altre lloc de la nostra geografia hi ha – ! mira quina casualitat ¡ – gent que pensa i actua com  nosaltres. I és mutu el sentiment de trobar un denominador comú: bona gent, sincera, valenta, de pedra picada, de pensament sòlid, d’idees clares, que no s’arronsa, que estima el país i està avorrida i cansada d’uns colonitzadors que porten segles sentint-se amb el dret a l’abús.

I el nostre contacte amb ells – i el d’ells amb  nosaltres – ens enriqueix a tots, ens carrega les piles, ens dóna la confiança de pensar que no estem sols i que el que volem i intentem fer no és una utopia sinó que té una base sòlida i és necessari. Vaja, que no som uns somiatruites. La seva constància, el sortir cada setmana al carrer es la prova evident de que hi ha un substrat que no desapareixerà i és la garantia de la continuïtat.

En els parlaments i en els comentaris a  nivell personal, tot passejant o dinant, constatem ara uns mateixos neguits, unes mateixes pors: el nostre govern, els nostres partits, saben on volen anar? Volen anar on nosaltres volem anar?  Hi estan disposats?  Els hem de forçar, no sigui que, dedicats al secundari, perdin de vista el principal.

I l’altra angúnia que no hem de perdre de vista és que el nostre enemic no és aquí. És allà. Que no ens passi el mateix: que ens distraiem criticant el que tenim a la vora, quan l’origen i la base del problema està més lluny.

Publicat dins de General | Comentaris tancats a Compartint emocions i neguits.