Opinió


ARRAN DEL JUDICI

 

Passem el dia enganxats a la televisió o a la radio seguint el judici que es celebra a Madrid. El nostre cervell barrina i va traient conclusions: 

* Hi ha una inimaginable quantitat de gent de ben diferent situació cultural, social, econòmica… que, al nostre país, segueix diàriament el judici.

 * Quina imatge de dignitat i preparació han donat tots els presos polítics. Va començar l’Honorable Senyor Oriol Junqueras exposant el seu pensament polític i ideològic i el va seguir l’Honorable Senyor Jordi Turull responent amb solidesa i coneixement totes les qüestions. Confesso que, al veure el seu nivell tant alt, vaig pensar que no tots els que els seguirien podrien estar a tanta alçada. Però no, van mantenir el nivell i hem assistit a declaracions que ens enorgulleixen com a poble. (Els vull mantenir el tractament perquè massa sovint s’han referit a ells d’una manera vulgar i irrespectuosa).

 * Cal destacar la qualitat de les defenses i la seva coordinació evidenciant una gran diferència amb els seus opositors de l’acusació que, potser massa segurs de que ho tenen guanyat, posen de manifest errors i una falta de preparació que els hauria d’avergonyir.

 * L’objectiu del Ministeri Fiscal (pagat per tots els ciutadans) ha de ser que, utilitzant un camí diferent, es faci justícia. No el d’aconseguir empresonar a l’acusat. I menys emprant mentides i falsedats com a arguments.

 * Contràriament al que l’Estat volia, aquest judici està aconseguint:

  • Cohesionar l’independentisme.
  • Augmentar-nos l’autoestima.
  • Sumar-hi gent de bé  contrària a conductes dictatorials.

 * Quan finalment dictin la sentència condemnatòria, es veurà que no sols no han aconseguit espantar-nos i atemorir-nos com pretenien, sinó  que hauran refermat la nostra tesi de que en un país amb els plantejaments de l’Estat espanyol els demòcrates no hi poden viure (ni poden ni volen, com deia aquell).

Josep Mª de Fàbregues-Boixar
Coordinador de la Sectorial de Jubilats-Gent Gran