Opinió

A L’HORA DE VOTAR

L’ANC és una Entitat amb un gran pes en el país, bàsica. L’ANC marca un camí cap a la Independència. Marca un camí i la manera de seguir-lo. En mig del marasme, en mig dels que volen la independència amb tota la intensitat; dels que la volen ara mateix; dels que diuen que la volen, però no ara, sinó més endavant; dels que diuen que la volen, però no la volen; dels que no la volen i que, sense ser-ne conscients, prefereixen viure malament a viure bé… En mig de tots, l’ANC ha de ser fidel al perquè de la seva creació i no ha de cedir al seu objectiu.
L’ANC és un important actiu de Catalunya. No sols aglutina una gran quantitat de socis, sinó que arrossega milers de seguidors, milers de catalans de bona fe esforçats en empènyer aquest carro, disposats a afegir-se a la més mínima insinuació, a sumar-se generosament a qualsevol acció que li sigui proposada i a fer-ho sense esperar-ne res a canvi, malgrat el sacrifici o la molèstia que li pugui suposar.
Això significa una gran responsabilitat per a l’Entitat. Perquè a la gent que es suma a l’objectiu amb sinceritat i honradesa, cal tractar-la de la mateixa manera i amb el mateix esperit generós. Sense utilitzar-la, sense aprofitar-se’n. I, es clar, sent fidels al destí final.
No té res de fàcil. Els qui dirigeixin l’ANC – els membres del Secretariat – no només han d’estimar Catalunya, tot i que sigui essencial. No només l’han de voler independent. No només els cal la generositat i l’oferiment de treballar dur, tot i que es imprescindible i sempre és d’agrair. Cal que tinguin tot això, sí, però molt més.
Han de tenir clar on cal anar i com anar-hi. Han de saber llegir el moment i interpretar-lo bé. Han de crear una estratègia i portar-la a terme exitosament. Han de ser forts i valents perquè hauran de superar mil escomeses que els vindran de fora i, malauradament, també de dins. Han de ser gent intel·ligent; amb experiència i coneixements; amb demostrada capacitat de lideratge; habituats a superar problemes, sortejar dificultats i portar naus al seu destí.
El Secretariat necessita gent que hagi liderat projectes, dirigit persones o empreses; amb un bagatge sòlid: economistes, sociòlegs, comunicadors, organitzadors, emprenedors… gent amb talla per a mantenir l’ANC en el lloc que li correspon. I aquí ve el nostre paper: el d’electors. Ara no és l’hora de votar a l’amic, al conegut de la Territorial o de la Sectorial, menys encara al company de partit. Ara és l’hora de que fem la feina ben feta, que ens estudiem a fons els currículums dels candidats i votem aquells que tenen capacitat per portar l’ANC a aconseguir el seu fi i a Catalunya a ser independent.
No som una penya d’amics. Som quelcom més seriós i tenim una gran responsabilitat. Ara cal que actuem en conseqüència.
Josep Mª de Fàbregues
Coordinador de la Sectorial de Jubilats-Gent Gran

25/05/2020

Feu clic  “aquí” i s’obrirà en format llibre el contingut de tots els articles d’opinió publicats fins ara per Josep Maria de Fàbregues